Czekamy na Ciebie całą dobę!

Służymy Ci pomocą samochodową, pyszną kuchnią, wygodnym noclegiem lub organizacją dowolnej imprezy.

Nowa jesienna karta dań w restauracji


Co dobrego i nowego w karcie z okazji jesieni? Spójrzcie! Zapraszamy!

Jesień pachnie lasem, jabłkami (ciepłą szarlotką), rozgrzewającą zupą (z chili!), mięsiwem z gęstym sosem czy… coraz częściej w Polsce pieczonymi kasztanami. Takie właśnie smaki i aromaty przygotowaliśmy dla Was w nowej karcie dań.

Już od 21 października w nowej karcie smaczne obiady, przystawki i zupy znajdą dla siebie zarówno mięsożercy, jak i wegetarianie. Polędwiczki w sosie borowikowym zawsze podbijały serca gości, teraz jednak zapewne skradnie je … pieczona kaczka, marynowana w majeranku, z jabłkiem i suszoną śliwką (podawana w zestawie z duszoną kapustą czerwoną i kluskami śląskimi). Kaczka przyrządzana według receptury babci właścicielki, czyli sekretnego przepisu liczącego ponad 100 lat!

Jak jesień i zima, to obowiązkowo z grzybów leśnych, zdrowych, szlachetnych i  podawanych u nas w całości – nie musimy ich miksować, pokazujemy je w pełnej krasie. Z myślą o stałych bywalcach Restauracji w karcie pozostają najpopularniejsze dania, jak pstrąg z pieca (oczywiście z lokalnej hodowli w Mylofie) czy de voilaille z masłem.

Ale zapraszamy na takie oryginalne dania, jak zupa z papryki i chili czy kaszotto z dynią i ryżowy makaron z grzybami, dania polecane zwłaszcza wegetarianom. Dla nich jest więcej pozycji w nowej karcie, więc mają po co zaglądać do Restauracji. Podobnie rodziny z dziećmi – z myślą o nich są nie tylko dziecięce dania główne, ale i wybór pierogów, naleśniki oraz desery.

Smacznego!

PS Pamiętajcie o naszej urodzinowej promocji – tylko do końca roku, co miesiąc inna niespodzianka dla gości zamawiających obiady!