Czekamy na Ciebie całą dobę!

Służymy Ci pomocą samochodową, pyszną kuchnią, wygodnym noclegiem lub organizacją dowolnej imprezy.

Nowa kart dań w Restauracji Odejewscy


Łosoś jurajski, karczek sous-vide oraz przyrządzane od A do Z domowym sposobem desery – to tylko niektóre specjalności najnowszej wiosenno-letniej karty dań w naszej restauracji.

Nowa karta została opracowana pod okiem Macieja Rosińskiego  – master szefa w swojej profesji, który szkolił naszą kuchenną ekipę. Pod fachowym okiem zespół uczył się m.in. fenomenalnych deserów, którą są creme de la crème naszej nowej karty. Ale od początku, czyli największych hitów.

Wyjątkową nowością – bo jedyną w okolicy – jest ŁOSOŚ JURAJSKI! Ryba z proekologicznej hodowli, w której łosoś rozwija się i rośnie w bardzo czystej i bezpiecznej mikrobiologicznie wodzie geotermalnej z okresu dolnej jury (odwierty o głębokości 1224,5 m p.p.m.!). Zdrowy, pyszny, świeży łosoś podany z ziemniaczanym puree.

Karczek SOUS-VIDE (gotowanie próżniowe) – to kolejny rarytas, którego próżno szukać w innych okolicznych restauracjach. Ta nowatorska technika przygotowywania potraw, opanowała międzynarodową kuchnię – my staramy się dotrzymać kroku najlepszym! Dlatego nasz karczek jest soczysty, jego struktura jest delikatna i równomierna, a cały smak i wartości odżywcze zostają wewnątrz. Dania sous-vide są zdrowsze (wymagają użycia mniejszej ilości soli i tłuszczu)! Mamy nadzieję, że ślinka już cieknie na myśl o tym apetycznym daniu.

Jeszcze przed daniem głównym zapraszamy na kolejną nowość: jest nią zupa krem z białych warzyw z chipsami ziemniaczanymi lub przekąskę: klopsiki z kaszanki w panco w sosie paprykowym – zachęcamy do wypróbowania nowych smaków!

Nie zabrakło też klasyków – dań, które podbiły Wasze serca w poprzednim sezonie. A są nimi pieczona kaczka, marynowana w majeranku, z jabłkiem i suszoną śliwką (podawana w zestawie z duszoną kapustą czerwoną i kluskami śląskimi). Kaczka przyrządzana według receptury babci właścicielki, czyli sekretnego przepisu liczącego ponad 100 lat! Dla wegetarian zaś – pstrąg z pieca – świeża ryba od lokalnych dostawców podawana z ziemniakami w mundurkach i surówką.

Dla fanów smaków włoskich mamy trzy rodzaje makaronów, wegetarianom polecamy nasze sałatki, pierogi – tu nowość: pierogi z szyjkami raków, porem, marchewką i sosem na bazie whisky – czy placki ziemniaczane, a wszystkim – przepyszne wykonywane przez nas na miejscu desery:

– ptyś z bezy, nadziewany kremem śmietankowo-kminkowym,

– tarta z kremem śmietankowo-cytrynowym.

Ważne: nie korzystamy z żadnych gotowych półproduktów – wszystko robimy własnoręcznie w kuchni!

Zapraszamy codziennie do naszej restauracji – nasze dania można również zamówić na wynos!

Zobacz nową kartę dań!